Microovne

Microovne - Vælg din nye microovn ud fra dine behov. Hvis du blot ønsker en ovn til hurtig opvarmning, behøver du blot en mindre ovn med de mest basale funktioner. Men hvis du ønsker en ovn, der kan indgå som primær ovn i den daglige madlavning, skulle du tage et kig på vores ovne med grill og varmluftfunktion. Hos Pricestar kan du vælge mellem en række forskellige microovne, der hver især har spændende anvendelsesmuligheder. Fælles for alle ovne er, at de kommer i et lækkert design, der tåler at blive vist frem i dit køkken. En fritstående mikroovn behøver du ikke at gemme bort, når du ikke lige bruger den.

preload spinner

Microovne - Microbølgeovne - med grill og varmluft

Microovne - er også kendt som microbølgeovne, men i forhold til de oprindelige microbølgeovne har de nyeste microovne langt flere muligheder og effekter at vælge imellem. Det er længe siden, at en mikrobølgeovns vigtigste funktion var at poppe popcorn.

En moderne mikrobølgeovn har en række forskellige effektindstillinger og tilberedningsprogrammer, og det er ofte muligt at kombinere mikrobølgefunktionerne med grill og varmluftfunktioner. Desuden kan du få bordovne med optøningsprogram, hvilket letter den daglige husholdning betydeligt.

Mikrobølgeovne - det pladsbesparende alternativ

På den måde er en microbølgeovn et fuldgyldigt alternativ til en traditionel stationær ovn, og denne ovntype foretrækkes af mange til den daglige madlavning - bl.a. fordi den er kompakt og derfor kan stå frit fremme på køkkenbordet uden at optage ret megen plads. Til mindre husholdninger vil en microbølgeovn fint helt kunne erstatte en stor ovn.

Forbrugerne fremhæver gerne, at de fritstående mikroovnene tilbyder hurtig tilberedning af måltiderne, hvilket er en vigtig faktor i en moderne, travl familie, hvor tiden er kostbar.

Microovnen sætter gang i molekylerne

En mikrobølgeovn anvender mikrobølger til opvarmning. Mikrobølgerne bevæger sig på kryds og tværs i ovnen, og når bølgerne kommer i kontakt med maden, bliver vandmolekylerne påvirket, og de begynder at bevæge sig. Bevægelsesn udvikler varme, og de opvarmede molekyler påvirker de øvrige vandmolekyler. På den måde opvarmes hele portionen af mad.

Denne opvarmningsform er anderledes end opvarmningsprocessen i en almindelig ovn, hvor fødevarene opvarmes udefra og indad. Det er af samme grund, man anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen i en steg.

Mikrobølgeovne er energibesparende, fordi man ikke skal bruge energi på at opvarme hele ovnen op. I en microbølgeovn sætter du blot fødevarerne ind i ovnen og tænder for strømmen.

Vælg din nye microovn med omhu - alt efter hvilke funktioner du regner med at få brug for. Rigtig mange er glade for mikroovnene med grillfunktion, da bruning af fødevarer i en almindelig microbølgeovn er svær at opnå. Fordampning af vand forhindrer ovnen i at opnå en tilstrækkelig høj temperatur til at opnå en grillet overflade.