Tandbørster

Tandbørster - Eltandbørster. Dine tænder skal helst holde hele livet. Grundig, effektiv og hyppig tandpleje er vigtige forudsætninger for, at det vil lykkes, og her vil en eltandbørste være et nyttigt værktøj - både for børn og voksne. Den elektriske tandbørste har opnået stor popularitet, da den er nem at anvende. Her har du den intelligente genvej til en god, nem og fornuftig mundhygiejne. En eldrevet tandbørste roterer med et stort antal bevægelser i minuttet - du får en perfekt tandbørstning på kortere tid end den "manuelle" løsning med en traditionel tandbørste. Tjek vores store udvalg af tandbørster fra Philips, Oral-B, Braun og Conzept. Vi har selvfølgelig de helt enkle tandbørstemodeller, men også mere avancerede modeller med mange børsteindstillinger, tryksensorer og tandkødspleje.

preload spinner

Tandbørster

Tandbørster - eltandbørster har i de senere år opnået enorm stor udbredelse, og det er der bestemt også flere gode grunde til. Først og fremmest er de elektriske tandbørster blevet både langt bedre og meget billigere end tidligere.

Desuden viser adskillige test, som er foretaget af uvildige tandlæger, at eltandbørster overordnet set børster mere effektivt og på den måde fjerner mere plak og flere bakteriebelægninger end en traditionel manuel tandbørste.

Husk korrekt tandbørstning

Lad os benytte lejligheden til at gennemgå, hvordan du bedst børster dine tænder korrekt. Faktisk er danskernes mundhygiejne slet ikke så god, som man måske går og tror. 8 ud af 10 danskere børster ganske vist tænder to gange dagligt, men alligevel er det ifølge en undersøgelse lavet af Dansk Sundhedsinstitut en kendsgerning, at kun hver tredje dansker har en god mundhygiejne.

Det skyldes, at danskerne ganske enkelt ikke børster grundigt nok. Tandlægerne anbefaler tandbørstning to gange dagligt, morgen og aften, og at tandbørstningen tager mindst to minutter.

Del munden op i områder

Desuden anbefales det, at man deler munden op i områder, så alle tænder får lige stor opmærksomhed. Tandbørstningsområdet bør deles op i følgende områder:

 

– Overkæbe og underkæbe
– Højre og venstre side
– Ydersiden, indersiden og tyggerfladerne på tænderne
– Området bag de bagerste tænder samt imellem tænderne


Prøv at skabe din egen rutine, så du ikke glemmer et eller flere områder. Børst med cirklende bevægelser - det er mere skånsomt for tandkødet. Sørg for ikke at trykke for hårdt og pas på, at tandkødet ikke begynder at bløde.

Vælger du at holde dig til den almindelige tandbørste, er det vigtigt, at du udskifter den med jævne mellemrum.

Eltandbørster med ekstrafunktioner

Eltandbørsten har den fordel, at man ikke skal bevæge tandbørsten så meget. Desuden har mange elektriske tandbørster forskellige programmer, der holder øje med, hvor længe og grundigt du børster. Det kan være en stor hjælp for mange.

Især ældre mennesker kan have stor glæde af en eltandbørste, da den ikke skal bevæges så meget. Desuden kan eltandbørsten gøre tandbørstningen sjovere for børn. Der findes endda modeller lavet specielt til børn Disse modeller har sjove farver, lyde og et attraktivt design.