Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn - Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn var i sin storhedstid helt dominerende inden for dansk porcelænsproduktion, hvor man stod for en tredjedel. Fabrikken blev stiftet i 1936, men lukkede i 1969. Inden lukningen havde man dog nået at sætte væsentligt præg på dansk designhistorie - bl.a. med signaturproduktet "Lyngbyvasen". Til stor glæde for mange genåbnede Lyngby Porcelæn i 2012. Man relancerede straks de ikoniske designprodukter, samtiding med at nye designere blev inddraget i udviklingsarbejdet. I dag står Lyngby Porcelæn for klassisk elegance samt respekt for materialerne. Minimalistisk perfektionisme og smukke, enkle linjer kendetegner Lyngby Porcelæns spisestel og vaser. Se udvalget her hos Pricestar.

preload spinner

Lyngby Porcelæn - med håndtrykt monogram

Lyngby Porcelæn - Mange har forsøgt at kopiere, plagiere og efterligne Lyngby Porcelæn. Men for kenderen er der ingen tvivl. Den ægte vare kan spottes på de fine detaljer, og så bærer de rigtige produkter fra Lyngby Porcelæn det grønne håndtrykte monogram i bunden af emnet.

Danmark-Lyngby-monogrammet er således din garanti for, at du køber et designikon og en brugsgenstand, der vil kunne gå i arv i generationer. Hvis du ejer ældre originalt Lyngby Porcelæn, er der en særlig måde at tidsfæste det på. Nemlig ved at studere monogrammets udformning.

Monogrammets udseende har skiftet udseende i årenes løb, men siden 1961 er produkterne forsynet med det håndstemplede Original-certificering Danmark-Lyngby monogram i bunden.

Lyngby Porcelæn - den ikoniske Lyngby Vase

Lyngbyvasen er vel nok det mest kendte produkt fra Lyngby Porcelæn. Vasen bygger på gammel håndværkskunst. Inden Lyngby Porcelæn startede produktionen op i 1936 lå fokus snarere på udsmykning af porcelæn frem for på porcelænets form.

Den tradition gjorde Lyngby Porcelæn kraftigt op med. Stærkt påvirket af den funktionalistiske Bauhaus-bevægelse, der var opstået i Tyskland.. Her lagde man vægt på form og funktionalitet, mens udsmykningen kom i anden række.

Det er tydeligt at se, at der er lagt sjæl i produktionen af Lyngby Porcelæn. Hver eneste vase har en unik historie, idet de fleste elementer fremstilles i hånden. Produktionen foregår på fabrikken i Türingen i Tyskland, hvor dette stykke danske historie skabes i sin oprindelig form og udtryk.

Rillerne er de samme som i den oprindelige vase, og porcelænets tone er ligeledes ramt perfekt, som den var i 60´erne.
Vasen produceres i mange forskellige størrelser og farver, og som noget helt nyt kan vasen også fås i mundblæst glas i forskellige farver.