Vejrstationer

Vejrstationer har opnået en stigende popularitet i danske hjem, da du med din egen vejrstation kan være fuldt opdateret om vejrsituationen hele døgnet. De mest basale vejrstationer kan måle temperatur og måle både udendørs- og indendørsmiljøet. En sensor sørger for korrekte målinger. Mere avancerede vejstationer på markedet vil kunne levere info om wind chill faktor, luftfugtighed og lufttryk  og give vejrprognoser baseret på ændringer i lufttryk og temperatur. Vælg din nye vejrstation ud fra dine behov. Hos Pricestar har vi holdt priserne helt i bund på vejstationer og barometre.

preload spinner

 

Vejrstationer

Vejrstationer - Det bliver mere og mere populært at have en vejrstation i hjemmet. Med en vejrstation kan du have fuld styr på vejrsituationen hele døgnet rundt.

 

Vejrstationer fås i stort udvalg og i alle prisklasser. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken vejrstation der er bedst og som bedst passer til dit behov. Hvis du køber en billig vejstation, kan det nemt ende med, at du i sidste ende står med en vejrstation, der rent faktisk ikke kan forudsige noget som helst.

Der er derfor grund til at være årvågen og måske også være villig til at ofre en smule ekstra for at få en god vejrstation med tilstrækkelige funktioner.

Vejrstationer med præcise lokale målinger

Der er sket en stor udvikling siden de første "vejrstationer", hvor regnmåleren var et grønt plastikbæger på en metalpind, og hvor man skulle banke på barometret for at få et bare nogenlunde nøjagtigt måleresultat.

Hos Pricestar har vi effektive vejrstationer, der kan lave præcise lokale målinger af temperatur, vindretning, vindhastighed, luftfugtighed og lufttryk. Det vil være smart at montere vejrstationen i din have eller på din altan.  Men du kan selvfølgelig også vælge en model, som du kan have monteret inde i din stue, hvor informationerne måles af en trådløs udendørs enhed

Tjek de mange features

De mere avancerede kan give dig info om wind chill faktor, og vejrprognoser baseret på grundlag af ændringer i lufttrykket ligesom du vil kunne opsamle akkumuleret viden om nedbørsmængder i din have. Radiostyret ur og kalender er også features i de fleste vejrstationer.

 

Vejrstationerne har kraftige sensorer, der  betyder, at de målinger, som vises på stationernes display, vil være yderst pålidelige.

Et godt bud på en virkelig funktionel vejstation leverer Rosenborg. Deres topmodel har farvedisplay, indendørs termometer, hygrometer, udendørs termometer og hygrometer, barometer/lufttryksmåler, vejrudsigt, ur og kalender. Apparatet viser også den aktuelle månefase og har en adapter til fast baggrundsbelysning.

Du kan koble din vejrstation til computeren

Nogle vejrstationer kan kobles til computeren, så du vil kunne gemme dine målinger - eksempelvis en gang i timen i en specifik fil.

 

For de udendørs vejrstationer gælder, at du skal være omhyggelig med opsætningen for at få de mest nøjagtige måliger. En vindmåler skal sættes så højt og frit som muligt over taget - eksempelvis på en gammel antennestang. Temperaturmåleren placeres optimalt i to meters højde i åbent terræn, eller alternativt på en nordvendt væg i læ for regn og vind

Nedbørsmåleren skal ikke have for meget læ, men dog så meget, at vinden ikke får regnvandet til at blæse op af beholderen.