Kähler

Kähler Keramik - kendt af alle og skattet af rigtig mange. Káhlers historie daterer sig helt tilbge til for mere end 175 år siden, hvor de første Káhlervaser så dagens lys på et lille pottemagerværksted på Sydsjælland. I det hele taget har værkstedet i Næstved dannet rammen for en væsentlig del af udviklingen i dansk keramik og kunst. En række store danske kunstnere har slået deres folder her - bl.a. Thorvald Bindesbøll og Svend Hammershøi. I dag har Káhler udviklet sig til et egentligt brand - vi taler om en moderne designvirksomhed, som præsenterer et bredt udvalg af brugskunst med ægte dansk præg. Pricestar.dk har bl.a. valgt at præsentere Káhler lysestager, salt- og peberkværne samt Omaggio vaserne med de karakteristiske, brede striber - find din favorit og bestil allerede i dag.
preload spinner

Mange identificerer i dag først og fremmest  keramikvirksomheden Kähler med de kendte Omaggio vaser. Men Kähler har en lang historie med en bred produktion af keramik. Faktisk startede virksomheden tilbage i 1839. Den holstenske pottemager Herman Kähler åbnede dengang et lille keramisk værksted i Næstved på Sydsjælland.

Hans søn Heran A. Kähler videreførte fabrikken og fik sit gennembrud på verdensudstillingen i Paris i 1889 - hvor Eifeltårnet i øvrigt blev rejst som vartegn. Herman A. Kähler præsenterede her en speciel rød lustrevase med metallisk lustreglasur, som udmærker sig ved en kobberlignende effekt. Denne vase blev en stor succes, og flere museer fra hele verden - fra Tokyo til New York - stod nu i kø for at udstille værker fra Kählers værksted. 

i 1880´erne indledte Kähler Keramik produktion af kunstkeramik. Fabrikken eksisterede i mere end et århundrede som familieejet virksomhed, og de håndværksmæssige erfaringer blevet viderebragt fra generation til generation. Men denne epoke sluttede i 1975, hvor fabrikken blev overtaget af Næstved Kommune.

Kähler Keramik blev herefter overtaget af Holmegaard Glasværk. I 2008 gik Kähler konkurs, og arkitekten Frantz Longhi købte alle rettigheder til Kählernavnet.  I 2018 indgik Kähler som et brand under Rosendahl Design Group. I dag producerer Kähler vaser, lysestager, stel, møbler og mange andre keramiske produkter, som sælges i store dele af Norden. Produktionen foregår i Portugal og Kina.

Kähler har bl.a. en Concept Store i Aarhus, og desuden er man gået ind i restaurationsbranchen, idet man har åbnet tre restauranter, nemlig "Kähler Spisesalon" i Aarhus

og “Kähler Villa Dining” i en smuk patriciervilla i Risskov. Fra 2011 til januar 2017 eksisterede Kähler i Tivoli. Kählers første concept store uden for Danmark åbnede i marts 2015 i Oslo.

I 2015 åbnede Kähler deres nye flagskibsbutik i de gamle værkstedsbygninger på Kählerbakken i Næstved. Bygningerne rummer samtidig Kählers hovedkontor og et Kähler-museum.