Perlator

Perlator - ved at montere en god perlator på vandhanen sikrer du, at vandet iltes på den rigtige måde på vej ud gennem hanen. Samtidig sikrer en perlator, at mængden af vand, som vil kalke til, når det fordamper, begrænses. I det hele taget får du en dejlig blød og behagelig vandstråle med en perlator. Pricestar har perlatorer til såvel håndvask- som badekaramaturer. Desuden har vi løse indsatser til perlatorer - til udskiftning af gamle, tilkalkede indsatser.

preload spinner

Perlator - Luftblandere - spar på vandet

En perlator er i al sin enkelthed en dyse, som monteres på vandhanen. Dysen har to formål. Dels er ønsket at blande vandstrålen med luft, og desuden er formålet at opnå en vandbesparende effekt. Ved at montere en perlator på vandhanen kan man således spare op til 50 % på vandforbruget, og det er værd at tage med i disse tider med resurseknaphed og stærkt stigende priser på forbrugsvand.

Ved at blande vandstrålen med luft opnår man, at vandmængden føles større og mere fyldig. På den måde er det eksempelvis muligt at vaske hænder med en mindre vandmængde.

Man kan ikke umiddelbart se forskel på, om der sidder en perlator i vandhanen, eller om den blot er monteret med en gammeldags lille si. Perlatorerne eller beluftere, som de også kaldes, kan skrues direkte på vandhanen og fås til både indvendigt og udvendigt gevind.

Undgå kalkdannelse med perlator

Når du skal vælge perlator til din vandhane, er det vigtigt at kontrollere, at du får en perlator, hvor vandet iltes rigtigt ud gennem indsatsen og ikke efterlader store mængder vand i selve indsatsen. Disse vandrester har nemlig en tendens til at kalke til. Tjek evt. også vandgennemstrømningen. 4 liter pr. minut er fint til badeværelse/håndvask, og 6 liter pr. minut er passende i køkkenet. 

Her i shoppen kan du også købe forkromede vandslanger med indbygget  luftblander. Slangen kan skrues direkte på vandhanen. Gevindet er standard m22 udv. gevind og passer til 99 % af alle vandhaner. For enden er monteret original m22 perlator, der ilter vandet. Løs indsats kan købes, når den kalker til.