Dampstrygejern

Dampstrygejern - Med et strygejern med damp opnår du det perfekte strygeresultat. Dampfunktionen i strygejernet sørger for, at du nemt kan glatte vanskelige folder ud på et øjeblik. Snart er du velklædt på vej ud at døren, klar til dagens program. De moderne dampstrygejern udmærker sig ved at sende en variabel dampmængde ud pr. minut. Du kan desuden manuelt udløse såkaldte dampskud, hvis der er behov for det. En anden populær funktion er Quick Calk Release - en antikalkfunktion, hvor kalk fra strygejernet opsamles i en lille beholder, som tømmes med jævne mellemrum. Det sikrer nem rengøring af dit strygejern. Du kan også vælge dampstrygejern med automatisk slukning, når du slipper håndtaget - f.eks. Dampjern SensorSecure fra Bosch.

preload spinner

Dampstrygejern

Dampstrygejern - der er ingen tvivl om, at damp er den direkte vej til effektiv strygning, og dampstrygejern er da også i dag det mest udbredte strygejern. Når det nyvaskede tøj får et skud damp i forbindelse med strygningen, er det langt nemmere at glatte ud med et strygejern.

De fleste strygejern kan bruge vand direkte fra hanen, og du behøver således ikke at tilkøbe dyrt demineraliseret vand. Ulempen er naturligvis, at vandværksvand indeholder kalk, men heldigvis har de fleste dampstrygejern også en indbygget afkalkningsfunktion. I så fald behøver du blot at benytte brugsanvisningen.

Støvsugere med og uden ledning

Har dit dampstrygejern ikke denne funktion er det heldigvis nemt selv at afkalke strygejernet. Bland almindeligt husholdningseddike med vand i forholdet 1:9 og hæld blandingen i dit strygejern. Placer strygejernet i hvileposition, mens blandingen damper igennem. Herefter fylder du jernet med almindeligt rent vand og lader det dampe igennem på samme vis, indtil jernet atter er tomt.

Husk altid at tjekke i strygejernets brugsanvisning, om det tåler eddike.

Støvsugere med og uden ledning

Dampstrygejernene her i kategorien udmærker sig ved deres store brugervenlighed. Vi har udvalgt de bedste dampstrygejern fra kendte producenter som Braun, Philips og Tefal

Vi kan f.eks. anbefale Tefal Dampstrygejern Turbo Pro, som er udstyret med Durilium AirGlide Autoclean strygesål, der sørger for et perfekt glid over tøjet. Her får du et dampstrygejern med en imponerende effekt på 2600 W, hvilket garanterer lynhurtig opvarmning og sikrer, at varmen holdes konstant. Strygejernet er selvfølgelig forsynet med en indbygget autoslukfunktion.

En tøjdamper er et godt alternativ til dampstrygejernet. Tefal Steamer Access Steam Minute tøjdamperen er håndholdt og giver et glat og præsentabelt resultat helt uden stress. Med denne tøjdamper kan du nemt friske dit tøj op, hvis du står med behovet for friskduftende tøj i en fart, ligesom hverdagsdampningen af tøjet går som en leg.